Fotograf profesionist Kehl

Pasiunea si meseria de fotograf

Servii profesionale foto – video 4K nunta, botez

Pentru ca ne convingem pe zi ce trece, de lipsa de cunostinte, cultura si educatie a oamenilor in general, dar si vis-a-vis de calitate si ce inseamna si cum se obtine calitatea maxima, acest lucru se reflecta puternic si in capacitatea de a alege in caz de nevoie un fotograf profesionist si a intelege munca acestuia.

Desi aceste idei sunt generale si se aplica la orice, aici le proiectez numai asupra fotografului si a fotografiei, cu mult accent pe fotografia de evenimente.

Fotograful profesionist, in acceptiunea unora (gresita dupa parerea mea) este cel care castiga bani din asta. Eu prefer sa asociez profesionalismul in primul rand cu nivelul calitatii de executie si al rezultatului final al muncii prestate. Adica un nivel de la foarte bun in sus.

Deci in opinia mea fotograful profesionist este cel ce detine:

– talent si pasiune pentru fotografie;

– toate cunostintele tehnice;

– experienta de cativa ani cel putin la nivel profesionist;

– echipament de cea mai buna calitate;

– un bun psiholog al relatiilor umane si al lucrului cu oamenii.

Fotograf profesionist Kehl Fotograf profesionist Kehl Professioneller Fotograf Marian Mitocariu Fotostudio Portrait Event Fotografie Stuttgart Offenburg Karlsruhe Kehl Strasbourg Paris 116 1024x706

Atunci cand platiti munca fotografului PROFESIONIST, trebuie sa fiti constienti ca platiti toate acestea. El a investit timp, munca si bani in dobandirea tuturor celor mentionate mai sus. Toate acestea constituie suma lucrurilor care il fac pe el un fotograf foarte bun si care va poate oferi o prestatie pe masura.

Nu sunt putini cei care percep faptele ca : “a venit, a apasat pe buton, le descarca pe calculator acasa si gata”.

Tin sa mentionez ca cei care au avut experiente negative cu asa presupusii fotografi profesionisti si au fost dezamagiti de rezultate (mai ales versus suma de bani platita), sunt din pacate direct vinovati de lipsa de cunostiinte sau de insuficient interes pentru a alege cu grija omul potrivit.

Ca o paranteza, multi regretam intr-un fel perioada peliculei de film si a aparatelor complet manuale, cand daca nu stiai tot si nu erai foarte priceput si dedicat, clar nu iti iesea nimic. Era digitalului si a sculelor performante prezinta un avantaj, cum orice unealta mai buna, mai moderna este un avantaj pentru orice meserias, inlesnindu-i si facilitandu-i un rezultat mai bun. Dar a si cauzat aparitia peste noapte a multor asa-zisi “meseriasi priceputi”, care se bazeaza ca butoanele de on/off, modul auto si declansarea sunt suficiente si nu trebuie nimic mai mult.

Mentionez de asemenea ca intotdeauna performanta si calitatea maxima o dau specializarea si perfectionarea canalizate pe un singur domeniu. Cine se lauda ca face mai multe in acelasi timp, niciodata nu va putea sa le faca pe toate la calitate buna. Vis-a-vis de cei care filmeaza si fac si foto in acelasi pachet/timp. Acum si DSLR-urile filmeaza si au din ce in ce mai multe optiuni pe partea de video. Tot o camera de filmat va ramane cea mai buna pentru filmat, cum nici o camera de filmat nu va face fotografii precum un DSLR.

Pe linga bagajul de cunostinte, experienta, munca, cheltuielile si dedicatia pe care le aduce un fotograf profesionist in folosul clientului, etapele in cazul unui eveniment sunt:

– fotograful isi va pregati minutios toate sculele, le va curata, verifica, incarca acumulatorii etc, inainte de eveniment.

– deplasarile pentru evenimente sunt de asemenea timp folosit pentru client, mai ales in cazul distantelor foarte mari, cum ar fi in alte orase, sau evenimente desfasurate pe mai multe zile de lucru, care pot implica si costuri de cazare;

– timpul efectuat si alocat efectiv pentru eveniment. Si NU exista aberatia de notiune “timp mort”. Un om vine la munca la o ora si pleaca dupa x ore de program si se asteapta ca angajatorul sa ii plateasca salariul convenit pt orele sale de munca. Nu cred ca doreste cineva ca seful sa ii spuna: “Stii, ai avut si timpi morti luna asta. Cat fumezi, te duci la baie, bei apa, mananci etc. Ti-i scad din salariu pe acestia”.

Fotograf profesionist Kehl Fotograf profesionist Kehl Professioneller Fotograf Marian Mitocariu Fotostudio Portrait Event Fotografie Stuttgart Offenburg Karlsruhe Kehl Strasbourg Paris 115 1024x683

UN FOTOGRAF PROFESIONIST MUNCESTE MULT PESTE TIMPUL PETRECUT EFECTIV LA EVENIMENT.

In general o fotografie necesita in postprocesare pentru un fotograf care oricum o face foarte bine din aparat, de la un minut pana la cateva minute. Deci 60 de fotografii se reflecta intr-o munca de postprocesare de cel putin o ora. Ganditi-va ce inseamna 1000 si ceva de fotografii la cate se ajunge la o nunta, de exemplu. Timpul petrecut efectiv la eveniment este dublat daca nu mai bine cu munca de postprocesare. DECI NU, NU IL PLATITI NUMAI PENTRU ORELE PETRECUTE LA EVENIMENT.

Pentru ca se leaga, mentionez aici ca formatul de calitate maxima a fotografiilor este cel RAW. Acel format in care aparatul inregistreaza imaginea fara a o afecta permanent de setarile si procesarile sale interne si in care se pastreaza calitatea si cantitatea maxima de informatie de care e capabil respectivul aparat. JPG-urile ajung la client in urma postprocesari. Cine face JPG direct din aparat si atat NU este un profesionist. JPG-ul convertit pe calculator din RAW, cu programele dedicate oricum este mult mai bun decat cel din aparat. Aparatul, oricat de performant, trebuie sa livreze repede fisierele pe card si sa aplice algoritmul de compresie JPG prin intermediul procesorului sau procesoarelor sale, modeste daca le comparam cu un quad-core de desktop, de exemplu. Dintr-un format RAW se poate obtine mult mai multa gama dinamica, mai multe culori, claritate etc.

De asemenea cum poate clientul sa isi aleaga un fotograf foarte bun, sau cel mai bun in suma de bani de care dispune ?

Majoritatea, daca nu toti fotografii, va arata un portofoliu. E logic ca toti aleg cele mai bune fotografii cand le pun acolo. De aceea, pentru a asigura clientul si a-i dovedi calitatea pe care o sustin, eu prefer sa ii arat cateva din evenimentele pe care le-am fotografiat, cu mult mai multe fotografii decat o fac altii, cuprinzand intrega desfasurare a evenimentului.

Nu va sfiiti sa va documentati un pic inaintea intrevederii cu fotograful, ca sa puteti sa il intrebati pertinent ce echipamente foloseste si cum le foloseste, ca sa va dati seama daca spune adevarul si este cu adevarat profesionist, sau vrea doar sa va ia banii. Invatati ce inseamna si cum arata o fotografie reusita, de calitate, artistica etc.

O incadrare buna, fara obiectie taiate aiurea pe margini, fara membre si parti anatomice umane taiate aiurea din cadru, fara stalpi, flori, obiecte in general, care “ies” din capul oamenilor, le intra in nas etc. Am un exemplu de la un botez fotografiat complet anapoda, cu lumanarea care ii intra aparent fix in nas nasului. Este o imagine de un haz inestimabil. Nu stiu ce a fost in capul respectivului fotograf.

Cereti sa vedeti fotografiile la rezolutie mare, marite (zoom), sa va convingeti ca sunt focalizate si clare, acolo unde trebuie pana la ultimul punct. Nu miscate si focalizate pe urechi si ochii si ce mai e in fata un pic in ceata. Cele brutal de prost realizate nu arata bine nici mici, iar o focalizare grav ratata, nu se repara cu nici un soft.

Fotograf profesionist Kehl Fotograf profesionist Kehl Professioneller Fotograf Marian Mitocariu Fotostudio Portrait Event Fotografie Stuttgart Offenburg Karlsruhe Kehl Strasbourg Paris 119 1024x650

Tonurile, nuantele, culorile, pielii sunt cele mai important daca fotografiem oameni. Deci fara oameni portocalii, albastri, “decedati de 3 zile” etc.

Fara zone brutale, inestetice si excesive de negru absolut, sau alb absolut.

Putem povesti multe, nu trebuie sa devenim toti fotografi profesionisti, dar niste notiuni de baza in orice domeniu sunt bine venite pentru a putea recunoaste si pretinde calitatea.

Incercati sa alegeti cu responsabilitate, discernamant si inteligenta toate aspectele legate de eveniment. Incercati sa cautati calitate si nu cantitate.

Principiul, cat dai atata face, ar trebui sa se aplice mereu.

error: © Copyright