M

Mereu am fost tentat de #challenges pe plan profesional, iar acum inca o data mi-am zis de ce nu.. chiar asa.. Pot pierde 2-3 ore pentru a retusa o fotografie la cel mai inalt nivel (al meu) pentru a vedea unde ma situez intr-o ierarhie a celor din breasla.. mai mult sau mai putin avansati, in fine.

Mai exact este vorba despre Florian Pascual – Pictures, un fotograf francez cunoscut la nivel international mai ales pentru fotografia de portret care organizeaza concursuri de retus foto pe pagina lui.Totul pleaca de la o imagine #bruta chiar banala  pot spune vazand rezultatul final, apoi fiecare are mana libera pentru a lucra imagine dupa bunul plac si cunostintele de care dispune in domeniu.

Premiu ? Da, premiul consta in publicitate pe paginilie lui de socializare (fb, 500px, instagram) un total de 80.000 de persoane.

Ideea e ca am fost pe faza chiar din seara in care s-a lansat concursul si nu am mai stat pe ganduri, m-am pus frumusel la calculator si ca de obicei nu am mai vazut pe nimeni si nimic.. nu ca ar fi fost cineva la mine ca doar eram singur acasa.. dar vorba vine.

Multi ani de practica in photoshop & lightroom (retus foto in general) si pasiune pentru fotografie ar fi cateva din aspectele care ar defini rezultatul final pe care il puteti vedea mai jos. (before/after) iar aici puteti vedea clasamentul final.

Locul 1 din 64 de participanti este enorm chiar si pentru mine stiind cat de impartite sunt parerile mai ales in ale fotografiei.

Multumesc pe aceasta cale celor care m-au sustinut si au avut inceredere in mine.

Man gives you the award but God gives you the reward.

Denzel Washington